субота, 28 вересня 2024 10:27

США завершать військову місію в Іраку - Держдеп назвав дату

США завершать військову місію в Іраку - Держдеп назвав дату
У США заявили про завершення військової місії в Іраку. Фото: glavcom.ua

Сполучені Штати Америки завершать військову місію в Іраку впродовж наступних 12-ти місяців.

Вашингтон також перейде до двостороннього партнерства у сфері безпеки, щоб підтримати іракські сили і зберегти тиск на Ісламську державу. Про це йдеться у спільній заяві США та Іраку, опублікованій на сайті Держдепартаменту 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військову базу США в Іраку атакували ракетами

Після вивчення та оцінки військової ситуації в Іраку та регіоні було ухвалено рішення про завершення військової місії не пізніше кінця вересня 2025 року. Разом з тим військова місія коаліції, що діє в Сирії, триватиме до вересня 2026 року.

"Ірак дякує Коаліції за підтримку і сприяння, надані іракським силам безпеки для протистояння цій спільній загрозі і забезпечення територіальної поразки ІДІЛ в Іраку. В авангарді цих країн були Сполучені Штати Америки, які підтримували Ірак у важких обставинах", - йдеться у заяві.

Коаліція зі свого боку наголосила на необхідності продовжувати зусилля для забезпечення того, щоб загроза з боку ІД не повернулася.

Вашингтон та Багдад на початку вересня уклали попередні домовленості про виведення з території Іраку сил коаліції, які очолює США.

За даними ЗМІ, цей процес мав тривати до кінця 2026. США та Ірак також намагаються встановити нові консультативні відносини, щоб деякі американські війська могли залишитися в Іраку після згортання.

Зараз ви читаєте новину «США завершать військову місію в Іраку - Держдеп назвав дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі