вівторок, 05 квітня 2022 20:11

Спецтема: Війна Росії проти України

США виділять понад $1 млрд допомоги українським біженцям

США виділять понад $1 млрд допомоги українським біженцям
США виділять понад $1 млрд на допомогу українським біженцям. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готові виділити понад $1 млрд для гуманітарної допомоги мільйонам українським біженцям і країнам, які їх приймають.

Про це заявила у вівторок, 5 квітня, під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при організації, посол Лінда Томас-Ґрінфілд, передає Укрінформ.

"Ми готові виділити понад $1 мільярд як нове фінансування для гуманітарної допомоги постраждалим від війни Росії в Україні",- зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує наступ на Схід України. НАТО передасть Києву зброю - Столтенберґ

Томас-Ґрінфілд сказала, що США готові прийняти понад 100 тис. біженців з України. Підкреслила, що війна РФ проти України створила найбільшу кризу біженців у Європі із часів Другої світової війни. А країни, які приймають українців, "мають надійного партнера в особі Сполучених Штатів".

Посол також нагадала, що російсько-українська війна перетворила, за оцінками ООН, понад 4 млн людей на біженців, ще 6 млн - на внутрішньо переміщених осіб.

"Ми продовжимо оцінювати гуманітарні потреби, щоб допомогти народу України й усім, хто тікає від насильства Путіна", - зауважила представниця Сполучених Штатів.

США виділять додаткову допомогу Україні на майже $300 млн. Зокрема вона міститиме озброєння. Серед допомоги Україні - ракетні системи, кулемети, боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «США виділять понад $1 млрд допомоги українським біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі