вівторок, 15 березня 2022 01:05

США подбають про зброю для України - Байден

Президент США Джо Байден пообіцяв Україні зброю.

"Ми подбаємо про те, щоб Україна мала зброю для захисту від російської сили", — написав президент США у Твіттер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС надав українським біженцям €500 млн допомоги

Також Байден заявив, що США надішлють гроші, продукти та допомогу, щоб врятувати українців, а також будуть приймати українських біженців.

"Ми надішлемо гроші, їжу та допомогу, щоб врятувати життя українців. Ми будемо вітати українських біженців з розпростертими обіймами", написав Байден.

 
24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.
Збройні сили РФ використовують заборонені види боєприпасів проти мирного населення України, а саме - запалювальні авіабомби, термобаричні боєприпаси, касетні боєприпаси та фосфорні боєприпаси. Російська авіація бомбить українські міста осколково-фугасно-запалювальними авіабомбами ОФЗАБ-500. Це авіабомба із запалювальною дією, що прямо заборонена міжнародним правом.
Україна неодноразово зверталася до НАТО з проханням закрити небо, надати літаки або системи ППО.
Зараз ви читаєте новину «США подбають про зброю для України - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі