середа, 02 серпня 2023 10:35

США відреагували на порушення Білоруссю польського повітряного простору

США відреагували на порушення Білоруссю польського повітряного простору
Напередодні увечері Міноборони Польщі підтвердило порушення польського повітряного простору з боку Білорусі двома гелікоптерами. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки відреагували на порушення Білоруссю польського повітряного простору.

У Пентагоні прокоментували інцидент, який стався напередодні. Два білоруські військові гелікоптери порушили повітряний простір Польщі, заявив під час брифінгу офіційний представник Міноборони США Патрік Райдер, передає Gazeta.ua.

"США незмінно віддані захисту безпеки країн НАТО. Ми дуже серйозно ставимось і ставитимемося до безпеки Альянсу. Вашингтон продовжить працювати разом із нашими союзниками над тим, щоб кожен квадратний сантиметр НАТО залишався в безпеці", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW оцінили загрозу для Польщі з боку Білорусі

Більш детально говорити про інцидент представник Пентагону відмовився. Але додав, що положення сил НАТО після цього жодним чином не змінилося.

У Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Про це у вівторок повідомило Міністерство національної оборони Польщі.

Польський повітряний простір порушили гелікоптери, які здійснювали навчання поблизу кордону, сказали у відомстві.

У відповідь на інцидент міністр оборони Польщі Маріуш Блащак віддав наказ про збільшення кількості військових на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на порушення Білоруссю польського повітряного простору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі