четвер, 20 квітня 2017 08:41

США на особливих умовах повернуть Україні гроші Лазаренка

США на особливих умовах повернуть Україні гроші Лазаренка
США готові повернути Україні гроші, вкрадені Лазаренком Фото -kp.ua

У Генпрокуратурі назвали умови повернення США грошей з рахунків екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

"Це будуть не просто гроші, перераховані в бюджет України. Будуть обумовлені умови та завдання, на які ці гроші будуть витрачені", – повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

Він уточнив, що кошти можуть бути повернуті Україні для боротьби з бідністю, підтримки охорони здоров'я або боротьби з корупцією. Про це повідомляє finance.

"Ці питання будуть стояти окремо на порядку денному українсько-американських переговорів", – пояснив Єнін.

Процес повернення активів займе деякий час, так як кошти знаходяться на рахунках п'яти різних юрисдикцій.

"У деяких юрисдикціях ми можемо говорити про мало не автоматичне визнання рішень американського суду, у деяких юрисдикціях нам доведеться проводити двох - або тристоронні переговори з залученням уряду США. І тоді ми будемо бачити, як буде рухатися процес повернення коштів", – додав Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрист, яка посадила Лазаренка, претендує на посаду в Україні

У прокуратурі очікують, що США може ухвалити рішення про повернення грошей до кінця 2017 року. Україна готова надати докази.

У 1999 році його затримали у США при спробі перетнути кордон за підробленим панамським паспортом. Лазаренко звинуватили у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом. У 2006 року американський суд засудив його до дев'яти років тюремного ув'язнення і $10 млн штрафу. Через шість років Лазаренко вийшов на свободу.

Зараз ви читаєте новину «США на особливих умовах повернуть Україні гроші Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі