четвер, 05 квітня 2018 04:53

США готують нові санкції проти російських олігархів - ЗМІ

США готують нові санкції проти російських олігархів - ЗМІ
США введуть санкції проти олігархів РФ за втручання у вибори 2016 року. Фото: РБК-Україна

США планують на цьому тижні ввести нові санкції проти російських олігархів за законом, який спрямований проти ймовірного втручання Москви у вибори 2016 року.

"Санкції, які можуть вплинути на людей, близьких до президента РФ Путіна, відображають бажання Вашингтона залучити Росію до відповідальності за можливе втручання у вибори, яке Москва заперечує", - повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Про нові санкції, за словами джерел, оголосять у четвер.

"Вони є своєрідним продовженням рішення від 15 березня про введення санкцій проти 19 осіб і 5 структур, в тому числі російських спецслужб, яких звинувачують у втручанні в американські вибори", - наголошує агентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вимагає від США офіційного запиту про втручання РФ у вибори

Під санкції потраплять російські олігархи, пов'язані як з Путіним, так і з російським урядом.

У Білому домі відмовилися коментувати, чи планують вони оголосити про санкції на цьому тижні.

Американська розвідка має докази того, що підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах: Алясці, Аризоні, Каліфорнії, Іллінойсі, Техасі, Флориді та Вісконсіні. Це зробили ще до виборів 2016 року, проте спецслужби не повідомили про це керівництву штатів.

Зараз ви читаєте новину «США готують нові санкції проти російських олігархів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі