субота, 09 грудня 2017 22:21

Справа MH17: Російський генерал хоче судитися з журналістами

Справа MH17: Російський генерал хоче судитися з журналістами
Російського генерал-полковника Миколу Ткачова називають ключовим фігурантом справи MH17. Фото: Новое время

Російський генерал-полковник Микола Ткачов, якого назвали ключовим фігурантом справи MH17, хоче подати в суд на журналістів.

8 грудня Bellingcat і The Insider заявили про ідентифікацію ключового фігуранта справи про збитий над Донбасом "Боїнгу" рейсу MH17 під позивним "Дельфін". За інформацією розслідувачів ним є російський генерал-полковник Микола Ткачов, головний інспектор Центрального військового округу РФ.

"Вони, блін, там понаписували такого, навидумували на всю країну! Я тут пораджуся з хлопцями та придумаю, що робити. Нехай вони там (у Bellingcat і Insider, - ред.) тепер похвилюються. Я, напевно, буду з ними судитися. Нехай доведуть хоч щось з того, що придумали!", - заявив генерал в інтерв'ю "Новій газеті".

Раніше Ткачов заявляв, що не причетний до аварії на Донбасі літака Boeing 777. За його словами, він багато років живе в Єкатеринбурзі, завжди в полі зору ЗМІ і не бував ні в Україні, ні в Краснодоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це очевидна дурниця" - російський генерал прокоментував звинувачення щодо катастрофи MH17

Те, що голос розшукуваної слідством особи з позивним "Дельфін" ідентичний голосу генерала Ткачова, підтвердили дві незалежні експертизи.

17 липня 2014 року в небі над селом Грабово Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. В результаті загинули 298 осіб. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Зараз ви читаєте новину «Справа MH17: Російський генерал хоче судитися з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі