субота, 22 червня 2024 02:35

Шпигували за українцем. У Німеччині затримали російських агентів

Шпигували за українцем. У Німеччині затримали російських агентів
У Німеччині затримали російських шпигунів. Фото: Укрінформ

У Німеччині, у Франкфурті-на-Майні затримали трьох чоловіків - громадян України, Вірменії та Росії. Їх підозрюють в роботі на російську секретну службу.

Наступного дня слідчий суддя Федерального суду видав ордери на їхній арешт, повідомили у Генпрокуратурі.

За даними відомства, троє обвинувачених перебували в Німеччині за дорученням іноземної секретної служби "з метою збору інформації про людину з України, яка проживає тут". 19 червня вони стежили за кафе, де той мав зупинитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі затримали групу з дев'яти російських шпигунів

Чоловіки хотіли зустрітися з українцем, однак у нього виникли підозри, що на нього можуть напасти. Тоді він звернувся в поліцію.

"З чуток, українець - людина, яка воювала проти росіян у себе на батьківщині. Один із підозрюваних тільки нещодавно приїхав до Німеччини. Слідчі також розглядають підозри в тому, що троє підозрюваних користувалися чужими іменами", - додали журналісти.

22 січня в аеропорту Мюнхена затримали російського шпигуна. Ним виявився громадянин Німеччини, підозрюваний у державній зраді. Він змовився зі співробітником розвідувальної служби для передачі даних Росії.

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації. Одна з основних цілей росіян – вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Зараз ви читаєте новину «Шпигували за українцем. У Німеччині затримали російських агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі