субота, 09 квітня 2022 22:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Союзники України готові постачати сучасне озброєння НАТО, але є перепони - ЗМІ

Союзники України готові постачати сучасне озброєння НАТО, але є перепони - ЗМІ
Деякі країни-союзниці України розглядають можливість передати українським захисникам сучасну зброю НАТО. Фото: cdnuploads.aa.com.tr

Деякі країни-союзниці України розглядають можливість передати українським захисникам не лише радянську зброю, а й сучасне озброєння НАТО для захисту від російського агресора.

Це пояснюється тим, що війна, яку веде РФ, ймовірно, триватиме місяці або навіть роки. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Однією з перепон є те, що для використання цієї зброї треба буде час для підготовки українських воїнів за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині закінчилася зброя, яку можна постачати Україні - міністр оборони ФРН

Країни-союзниці можуть почати підготовку військових ЗСУ за межами України, аби ті навчилися використовувати й обслуговувати сучасне озброєння. Основна мета - допомогти України поступово перейти до стандартів НАТО.

Раніше під час візиту до штаб-квартири НАТО голова МЗС Дмитро Кулеба розповів, що зробив запит стосовно "деякого сучасного озброєння" іноземному колезі в перший тиждень війни. Його відхилили через необхідність навчання військ упродовж щонайменше двох місяців.

Водночас Кулеба зазначив, що якби домовленість була досягнута спочатку, то українські бійці пройшли б цю підготовку за тиждень-два.

Під час міністерського засідання НАТО у четвер, 7 квітня, в Брюсселі союзники заявили про посилення підтримки України, зокрема, у військовій сфері. Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що союзники "рішуче налаштовані зробити більше зараз, у середньо- та довгостроковій перспективах, щоб допомогти українцям захисти свої домівки та країну і дати бій російським військам, що вторглися".

Зараз ви читаєте новину «Союзники України готові постачати сучасне озброєння НАТО, але є перепони - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі