понеділок, 24 травня 2021 14:15

Сотні індійців порушили карантин, щоб відвідати шану коню

Сотні індійців порушили карантин, щоб відвідати шану коню
Десятки людей зібралися на площі, щоб покласти квіти коню, перш ніж його спалять / Twitter/ANI

Сотні людей в Індії порушили карантин, щоб відвідати похорон коня. Водночас кількість смертей від коронавірусу в країні перевищила 300 тис.

Жителі штату Карнатака зібралися в неділю, щоб віддати шану покійній тварині, яка належала місцевій релігійній організації. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія побила новий антирекорд за смертністю від коронавірусу

Відео показує, як сотні людей зібралися на майдані, щоб покласти квіти на тіло коня. Більшість без масок. Поліція каже, що місцевість тепер буде повністю ізольована на 14 днів, і ніхто не зможе в неї в'їхати чи виїхати. Проти організаторів церемонії відкрили справу за порушення правил ізоляції штату, який забороняє будь-які масові зібрання.

Індія переживає другу хвилю коронавірусу. Одну дозу вакцини отримали тільки приблизно 10% населення, дві дози - 3,8%. У країні щодня фіксують орієнтовно 250 тис. нових випадків захворювання, а раніше в цьому місяці фіксували навіть понад 400 тис. на день. Хоча захворюваність почала знижуватися, смертність усе ще зростає й нещодавно перевищила 4 тис. смертей на день, згідно із середнім показником за сім днів. На Індію припадає 8,6% світової смертності. Водночас вважається, що справжня кількість жертв у країні значно вища.

Зараз ви читаєте новину «Сотні індійців порушили карантин, щоб відвідати шану коню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі