четвер, 16 серпня 2018 08:46

Сотні американських газет виступили проти Трампа

Сотні американських газет виступили проти Трампа
У США майже 350 медіакомпаній засудили Дональда Трампа. Фото: blog.allo.ua

У США майже 350 медіакомпаній в четвер, 16 серпня, опублікували редакційні статті, в яких засудили напади президента США Дональда Трампа на ЗМІ.

Ініціатором протесту виступила газета The Boston Globe. До акції приєдналися регіональні видання на зразок The Lakeville Journal, та впливові загальнонаціональні газети, наприклад, The New York Times, пише dw.com.

"Ми сподіваємося, що всі прихильники президента усвідомлюють, що він робить, а саме маніпулює реальністю для досягнення бажаного", - написала регіональна газета Північної Кароліни N. C. Observer.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмовки і безглузді міжнародні дзвінки: які дипломатичні ляпи допускав Дональд Трамп

Разом з тим одне з найбільших видань США The Wall Street Journal відмовилося від участі в акції. Заступник редактора редакційної смуги Джеймс Фріман сказав, що ініціатива The Boston Globe підриває незалежність політики редколегій окремих видань. Трамп має право на свободу слова в тій же мірі, що й засоби масової інформації, які вступають з ним у полеміку .

За час свого президентства глава Білого дому неодноразово називав журналістів "ворогами народу" і говорив, що мета "фейковий новин" - змусити його замовкнути.

Президент США Дональд Трамп заявив, що до категорії "ворогів народу" варто відносити фейкові новини, якими є більша частина видань. Трамп повідомив, що підтримав свою доньку Іванку, яка заявила, що ЗМІ не є "ворогами народу". Однак, за його словами, до цієї категорії варто відносити тільки фейкові новини.

Зараз ви читаєте новину «Сотні американських газет виступили проти Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі