середа, 04 жовтня 2017 17:04

Солдати НАТО стали жертвами російських хакерських дронів

Солдати НАТО стали жертвами російських хакерських дронів
Солдати НАТО стали мішенню для хакерів

Натовським військовим у Польщі, Латвії та Естонії заборонили користуватися телефонами та інтернетом через хакерську атаку.

Хакери з Росії змогли отримати доступ як мінімум до 7 смартфонів та акаунтів у Facebook, котрі належать солдатам НАТО, - повідомляє The Wall Street Journal.

Кіберзлочинці здійснили атаку на телефони військових, котрі дислокуються на базах НАТО в Польщі, Латвії та Естонії. Про атаки повідомляють рядові військовослужбовці, офіцери та урядові представники держав Північноатлантичного Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 людей постраждали внаслідок атаки на конвой НАТО

У випадку бойових дій телефони зможуть передавати військовим невірні команди в повідомленнях. Також отриману з соціальних мереж та телефонів особисту інформаціюможна буде використати для залякування службовців НАТО.

ІР-адреса, з якої хакери здійснили атаку, веде до Росії. Хакери використовували дрони, оснащені спостережною технікою. Західні експерти вважають, що такі пристрої можуть мати лише урядові організації.

З метою безпеки, військовим скомпрометованих військових частин наказали зберігати сім-картки окремо від телефонів, заборонили користуватися інтернетом та геолокацією.

Компанія "Укрспецтехніка" розробила першу вітчизняну портативну зброю для протидії безпілотним літальним апаратам. Радіоелектронна рушниця призначена для боротьби з комерційними, доступними моделями БПЛА

Зараз ви читаєте новину «Солдати НАТО стали жертвами російських хакерських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі