пʼятниця, 25 жовтня 2024 21:52

Шольц підтримав "політичне врегулювання" війни за посередництвом Індії

Шольц підтримав "політичне врегулювання" війни за посередництвом Індії
Канцлер Германии Олаф Шольц підтримав ініціативу Індії. Фото: ОП

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав ініціативу Індії стати посередником у процесі "політичного врегулювання" війни в Україні.

Про це він сказав на пресконференції в Нью-Делі, де відбулася його зустріч із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, повідомляє Deutsche Welle.

"Агресивна війна Росії проти України торкається Німеччини та Індії в багатьох відношеннях. Ніхто не може закривати очі на цей конфлікт. Тому я наполегливо виступаю за те, щоб Індія виступала за довготривалий і справедливий мир", - заявив Шольц.

Канцлер ФРН додав, що вітає готовність Індії "використовувати міцні зв'язки з усіма сторонами, щоб зробити внесок у політичне вирішення конфлікту".

Шольц наголосив, що Берлін підтримує територіальну недоторканність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія наростила постачання підсанкційних технологій до РФ - Bloomberg

"Ця війна, яка вирує вже так довго і забирає так багато жертв, має нарешті закінчитися. Цілісність та суверенітет України мають бути збережені. За це ми й виступаємо", - вказав він.

Раніше прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС запропонував будь-яке можливе сприяння у "врегулюванні" війни Росії проти України.

Влада України вважає, що Індія може стати посередником у мирних переговорах з Росією. Про це сказав неназваний "високопоставлений український посадовець", повідомили західні ЗМІ.

Індія нібито є єдиним глобальним гравцем, що займає нейтральну позицію як щодо Києва, так і щодо Москви.

Зараз ви читаєте новину «Шольц підтримав "політичне врегулювання" війни за посередництвом Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі