четвер, 18 лютого 2021 05:02

Що може чекати Україну. Facebook заборонив австралійцям читати і поширювати новини

Що може чекати Україну. Facebook заборонив австралійцям читати і поширювати новини
Австралійці не зможуть поділитися новинами. Фото: Facebook

Facebook заблокує можливість австралійським користувачам переглядати та обмінюватися новинами, розміщеними на платформі.

Це стало відповіддю на законопроєкт австралійської влади, який змусить Google і Facebook платити медіа за оригінальний контент, повідомив керівник Facebook в Австралії та Новій Зеландії Вільям Істон.

"Запропонований закон принципово неправильно розуміє відносини між нашою платформою та авторами, які використовують її для обміну новинним вмістом. Це поставило нас перед суворим вибором: спробувати дотримуватись закону, який ігнорує реалії цих відносин, або не дозволяти новини на нашій платформі в Австралії. З важким серцем ми обираємо останнє", повідомив Істон.

Обмін між Facebook та авторами новин йде на користь останнім, тоді як для компанії прибуток від новинного бізнесу мінімальний: новини становлять менше 4% вмісту, який люди бачать у своїх стрічках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатам дозволили виступати російською

Раніше Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №4184, який зобов'яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. Йдеться про технологічних гігантів – Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.

Зараз ви читаєте новину «Що може чекати Україну. Facebook заборонив австралійцям читати і поширювати новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі