субота, 21 вересня 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ показали супутниковий знімок палаючого російського арсеналу

"Радіо Свобода" оприлюднила супутниковий знімок після нічних ударів по складу боєприпасів і поблизу військового аеродрому у Тихорецькому районі Краснодарського краю РФ.

Про це повідомив сайт видання.

Автор: radiosvoboda.org
  Фото супутника Sentinel-2 за 21 вересня, на якому видні наслідки удару по військовому обʼєкті у Краснодарському краї РФ
Фото супутника Sentinel-2 за 21 вересня, на якому видні наслідки удару по військовому обʼєкті у Краснодарському краї РФ

"На знімках з супутника Sentinel-2 за 21 вересня, що доступні на платформі EO Browser, і які є у розпорядженні "Схем", зафіксовані наслідки нічної атаки на військовий обʼєкт, який розташований на північ від селища Кам'яний у Краснодарському краї Росії - там триває пожежа", - пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка оцінила "бавовну" у Торопці

На супутниковому знімку також видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який розташований неподалік від складу боєприпасів, повідомили.

На мапі OpenStreetMap ці склади позначені, як військова частина №57229-41. У російських відкритих джерелах є згадки про приналежність цього підрозділу до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ, пише "Радіо Свобода".

Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів.

У лютому 2024 року CSIS повідомляв, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність й помітне її збільшення. Згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база - основна у РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів.

Сьогодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що вночі було завдано вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше дві тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також Служба безпеки України завдала удару по 23-у арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ показали супутниковий знімок палаючого російського арсеналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі