вівторок, 06 вересня 2022 11:45

Смертельний землетрус сколихнув Китай: момент потрапив на відео
7

Учора в Китаї стався потужний землетрус. Відомо про щонайменше 65 загиблих, рятувальні роботи тривають.

Землетрус 5 вересня став найсильнішим у китайській провінції Сичуань з 2017 року, пише Reuters. Його магнітуда становила 6,8 бала за шкалою Ріхтера.

"Після полудня у понеділок стався сильний землетрус із епіцентром глибоко в гористій місцевості. Майже 250 осіб отримали поранення унаслідок стихійного лиха, десятки людей у важкому стані", – ідеться у повідомленні.

Землетрус у Китаї забрав життя 65 людей
Фото: eastnews.ua
Землетрус у Китаї забрав життя 65 людей
Землетрус у Китаї забрав життя 65 людей
Землетрус у Китаї забрав життя 65 людей
Землетрус у Китаї забрав життя 65 людей

Землетрус був настільки потужний, що відчувався навіть у сусідніх провінціях за сотні кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стався землетрус

Понад 200 людей застрягли в Хайлуогоу – популярному туристичному місці, відомому своїми льодовиками. Рятувальники досі розбирають завали, щоб дістатися до них.

У епіцентрі землетрусу сильно пошкоджені електро- та водопровідна інфраструктура, а також телекомунікації. Впали 243 будинки, а ще 13 010 – пошкоджені. Через землетрус у декількох містах зникло світло, обвалилися автомагістралі, пошкоджено сім гідроелектростанцій.

Землетруси в Сичуані – доволі часта подія, особливо в горах. Водночас поштовхи 5 вересня стали найсильнішими в провінції з серпня 2017 року. Тоді в префектурі Аба зафіксували землетрус магнітудою 7 балів.

За останні десятиліття найбільш руйнівний землетрус в Китаї стався 2008 року. Його магнітуда становила 8 балів. Він забрав життя майже 70 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний землетрус сколихнув Китай: момент потрапив на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі