пʼятниця, 14 квітня 2023 19:53

"Злив" документів Пентагону почався у грудні - нові дані про Тейшейру

"Злив" документів Пентагону почався у грудні - нові дані про Тейшейру
Джек Тейшейра почав публікувати документи у грудні 2022 року. Фото: WSJ

Підозрюваний у "зливі" секретних документів Пентагону Джек Тейшейра почав публікувати їх у грудні 2022 року.

З 2021 року він мав доступ до документів завдяки службі в IT-відділі ВПС Нацгвардії США, повідомляє CNN із посиланням на судові документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Витік" секретних документів: Тейшейрі офіційно висунули звинувачення

Тейшейра спочатку публікував секретну інформацію "абзацами тексту". У січні 2023 оприлюднив фотографії документів. За словами одного з опитаних ФБР користувачів, у документах була інформація про пересування військ в Україні станом на певну дату, пише The Guardian.

За тиждень до арешту Тейшейра з робочого комп'ютера шукав у секретних звітах слово "виток". Ймовірно, він намагався знайти оцінку резонансної справи розвідувальною спільнотою.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс. Затримали підозрюваного 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Злив" документів Пентагону почався у грудні - нові дані про Тейшейру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі