субота, 31 березня 2018 16:37

Слідство просить заарештувати мільярдера Зіявудіна Магомедова

  Мільярдер Зіявудін Магомедов. Фото: Life
Мільярдер Зіявудін Магомедов. Фото: Life

В суботу, 31 березня, Тверський суд Москви розгляне питання про арешт співвласника групи "Сума" Зіявудіна Магомедова. Засідання заплановано після 15.00 мск.

Співробітники правоохоронних органів провели бесіду з Магомедовим, однак причину слідчих дій він назвати не зміг. Магомедов затриманий на 48 годин. Партнер "Суми" по одному з бізнесів розповів, що в офісі групи пройшли обшуки, розповів прес-секретар "Суми".

Слідчі дії можуть бути пов'язані зі справою про розкрадання понад 752 млн руб. при будівництві в Калінінграді стадіону "Арена Балтика" до чемпіонату світу з футболу, повідомив "Коммерсант" з посиланням на неназвані джерела. За даними видання, обшуки проходили не тільки в офісі "Суми", але і вдома у Магомедова і в квартирах його родичів і партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще несправедливість, ніж хаос" - публіцист розповів, чого бояться росіяни

У 2014 р дочірня структура "Суми" - "Глобалелектросервіс" готував майданчик для будівництва стадіону, отримавши в 2013 р поспіль на 752 млн руб. Компанія відповідала в тому числі за зміцнення слабких грунтів в місці будівництва стадіону. Для цього було використано 1,6 млн кубометрів піску, який, за версією слідчих, не відповідав технічним вимогам. Однак у вересні 2014 року міністр будівництва Калінінградської області Амір Кушхов і заступник керівника управління капітального будівництва Калінінградської області Сергій Трибунська взяли роботи у "Глобалелектросервіса". Кушхов, Трибунська і топ-менеджер "Глобалелектросервіса" Хачим Ерістов були арештовані в липні 2017 р За інформацією з бази даних судів Москви, всі вони звинувачуються за ч. 4 ст. 159 КК (шахрайство в особливо великому розмірі).

Зараз ви читаєте новину «Слідство просить заарештувати мільярдера Зіявудіна Магомедова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі