середа, 28 березня 2018 11:41

"Слава Асаду!" - у Сирії питну воду отримали лише прихильники уряду

  У Сирії питну воду роздали тільки прихильникам влади. Фото: riafan
У Сирії питну воду роздали тільки прихильникам влади. Фото: riafan

У сирійській Східній Гуті питну воду змогли отримати тільки прихильники влади.

"Довгих років життя Башару Асаду" - ці слова повинні були вимовити люди, щоб отримати пляшку з питною водою, - повідомляє видання Middle East Eye в Facebook.

На відеозаписі видно, як представник влади запитує натовп: "Хто ваш президент?". Стоїть поруч чоловік у військовій формі та скандує: "Ми віддамо життя за нашого Башара Асада (президент Сирії. - Gazeta.ua)".

У Східній Гуті триває гуманітарна катастрофа, яка почалася після 18 лютого. Тоді урядові війська Башара аль-Асада за підтримки наземних та повітряних військ Росії почали масовий наступ на регіон. Мають на меті вибити звідти війська опозиціних до Асада сил, підтримуваних США. За місяць масованих бомбардувань загинули щонайменше 800 мирних мешканців. Ассад та Путін пообіцяла утворити гуманітарні коридори, через які цивільні можуть залишити регіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ісламська держава" влаштувала теракт у Франції

Тисячі цивільних втікають із утримуваного повстанцями анклаву Східна Гута на контрольовану урядом територію в той час, як урядові сили продовжують наступ. Жителі, більшість із них жінки і діти, тікають пішки, на автомобілях через місто Хаммуріє, де сирійська армія відкрила коридор.

Зараз ви читаєте новину «"Слава Асаду!" - у Сирії питну воду отримали лише прихильники уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі