четвер, 04 листопада 2021 03:14

Сім'я думала, що до хати заліз злодій, а виявися ведмідь
4

Ведмідь купається у міському фонтані містечка Сан-Донато-Валь-ді-Коміно
Фото: Сторінка у facebook VisitSanDonatoValdiComino
Ведмідь купається у міському фонтані містечка Сан-Донато-Валь-ді-Коміно
Ведмідь купається у міському фонтані містечка Сан-Донато-Валь-ді-Коміно
Ведмідь купається у міському фонтані містечка Сан-Донато-Валь-ді-Коміно

Італійська пара в неділю, 21 жовтня, прокинулася серед ночі у своєму будинку в містечку Пескосолідо від галасу. Вони думали, що до хати заліз злодій.

Пара пішла подивитися у вітальню на непроханого гостя. Виявилось, що через балкон першого поверху до будинку забрався ведмідь. Про це пише Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Алясці вибрали найтовще буре ведмежа

"Я несамовито закричав, коли побачив у світлі мобільного, що за кілька кроків від мене ведмідь. Бачив його зуби та червоний язик", - каже Клаудіо Парравано.

Злякана пара втекла. Тварина злякалася крику і зробила те саме. Ведмідь зістрибнув з балкона і побіг у сторону лісу.

"Він безперечно був наляканий. Можливо, більше, ніж ми. Дякуємо Богові за те, що з нами нічого не трапилося", - каже Анналіса Кастанья.

Інцидент стався за кілька днів після того, як у сусідньому містечку Сан-Донато-Валь-ді-Коміно бачили ведмедя, який купався у міському фонтані в центральній частині поселення. Видовище незвичайне, але не шокувало мешканців, які часто бачать тут ведмедів.

Обидва міста знаходяться недалеко від італійського національного парку Абруццо, де живуть марсіанські ведмеді, що знаходяться під загрозою зникнення, також відомі як апеннінські бурі ведмеді. Це рідкісний підвид бурого ведмедя. В даний час в дикій природі живе близько 50 особин.

Ці тварини часто наближаються до населених пунктів восени – з вересня до листопада. Поки що про випадки агресії щодо людей не повідомляли.

У США жінку зі штату Іллінойс засудили до чотирьох днів ув'язнення за те, що в травні вона не втекла, коли ведмідь гризли з трьома ведмежатами підійшов на небезпечну відстань.

Зараз ви читаєте новину «Сім'я думала, що до хати заліз злодій, а виявися ведмідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі