пʼятниця, 19 березня 2021 16:49

Сіамських близнючок вдалося успішно розділити

Сіамських близнючок вдалося успішно розділити
Близнючки Сербет і Амелія / Facebook Алісон Ірвін

Американським лікарям вдалося успішно роз'єднати сіамських сестер-близнючок через 14 місяців після народження.

Сарабет і Амелія Ірвін з Петербурга, штат Мічиган. Майже 11-год. операцію з розділення близнюків провели в серпні. Дівчата вдома та здорові. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіамські близнючки чекають на п'ятий день народження

Батьки, 33-річні Елісон і Філ Ірвін, дізналися про сіамських близнюків за 4 місяці до пологів. 11 червня 2019-го, коли лікарі витягли близнюків з утроби Елісон, 2 дівчинки обнялися. Лікарі знали, що дівчатка можуть не прожити достатньо довго в очікуванні операції, але ті вижили. Близнючки були пов'язані грудьми та животом. Діагностика показала, що в дітей були всі свої органи, але спільна печінка.

Операція з розділення була запланована на лютий, але у близнючок розвинулася пневмонія, а потім настала пандемія коронавірусу. Операцію перенесли на 5 серпня, що дало дітям час продовжити використовувати розширювачі тканин, які мали допомогти створити досить шкіри, щоб покрити області, де вони були розділені. Сарабет повернулася додому наприкінці серпня, а Амелія 5 вересня.

Нині дівчатка проходять фізіотерапію. І хоча в майбутньому їм можуть знадобитися операції, лікарі налаштовані оптимістично. Лише 1 на 250 тис. вагітностей закінчується народження сіамських близнюків.

Зараз ви читаєте новину «Сіамських близнючок вдалося успішно розділити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі