четвер, 18 липня 2019 12:02

Сенатор США закликає ФБР перевірити російський додаток FaceApp

Сенатор США закликає ФБР перевірити російський додаток FaceApp
Сенатор США просить ФБР перевірити російський FaceApp. Фото із відкритих джерел.

Лідер Демократичної партії у Сенаті США Чак Шумер просить ФБР перевірити, чи не порушує додаток FaceApp конфіденційність американців і чи не загрожує національній безпеці.

"Зважаючи на зростаючу популярність FaceApp і занепокоєння щодо національної безпеки й порушення конфіденційності, я прошу ФБР перевірити, чи потрапили персональні дані мільйонів американців у руки російського уряду або компаній, які пов'язані з російською владою", - зазначив Шумер у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців закликали терміново видалити небезпечний додаток Face App

Він також направив копію листа до голови Федеральної торгової комісії США з проханням пояснити, чи існують механізми, які могли би запобігти компрометації американських користувачів. Зокрема, чиновників і військових, які користуються цим додатком.

Мобільний додаток FaceApp належить російській компанії Wireless Lab. Іноземні експерти застерігають користувачів, що цей додаток може створювати ризик розголошення персональної інформації, на що є декілька причин.

По-перше, у своїй політиці конфіденційності вони пишуть, що не гарантують безпеку даних. У додатка є доступ до вашого профілю, ваших фото на телефоні, пошти.

По-друге, фото, яке завантажують для обробки, обробляється на хмарі, а не на вашому телефоні, а куди воно може потрапити далі, невідомо.

FaceApp, який дозволяє "зістаріти" людину і змінити стать, зайняв високі сходинки у Google Play і App Store. Вперше додаток з'явився 2 роки тому. Після оновлення у липні 2019-го його вдосконалили, завдяки чому оброблені фотографії почали виглядати дуже правдоподібно.

Зараз ви читаєте новину «Сенатор США закликає ФБР перевірити російський додаток FaceApp». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі