понеділок, 12 березня 2018 08:23

Секретні банківські рахунки доньки Путіна знайшли у Латвії

Секретні банківські рахунки доньки Путіна знайшли у Латвії
США готували жорстку відповідь на російські кібератаки. Фото: ЦИАН

США планували розкрити інформацію про засекречені банківські рахунки доньки президента Росії Володимира Путіна в Латвії.

Про це розповіла журналістам екс-помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії і колишній офіційний представник Держдепу Вікторія Нуланд, пише DW.

За її словами, такою могла би бути відповідь Штатів на ймовірне втручання Кремля у вибори президента США.

"Експерт по РФ у Раді національної безпеки США Селеста Волландер пропонувала розкрити інформацію про засекречені банківські рахунки доньки Путіна в Латвії. Ще однією ідеєю було поширити на російських інтернет-ресурсах інформацію про "гроші Путіна, подруг російських високопосадовців, про корупцію в партії Путіна "Єдина Росія". Ми хотіли збільшити ціну розплати до рівня, який встановив Путін", - пояснила Нуланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий рейтинг кіберзлочинців очолила Росія

Серед пропозицій, додала дипломат, були також кібератаки на російські розвідвідомства і кібератака Агентства національної безпеки, яка б викрила створені Москвою сайти і російських хакерів Guccifer 2.0 і DCLeaks, причетних до оприлюднення документів Демократичної партії.

Однак у Білому домі вирішили не відповідати Росії на можливе втручання. Радники Обами з питань внутрішньої безпеки Сьюзан Райс і Лайза Монако вважали, що якщо інформація про підготовку відповіді просочиться в ЗМІ, то Обама опиниться "притиснутим до стіни".

У червні 2017 року газета The Washington Post писала, що Барак Обама, будучи президентом США, в 2016 році схвалив розробку електронних заходів проти Росії. Журналісти з'ясували, що Обама прийняв таке рішення в серпні 2016 року, коли спецслужби оприлюднили секретну доповідь, у якій говорилося, що Путін "особисто брав участь в організації кіберкампанії, спрямованої на те, щоб нашкодити або дискредитувати президентські вибори в США".

Зараз ви читаєте новину «Секретні банківські рахунки доньки Путіна знайшли у Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі