середа, 31 січня 2024 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка з'ясувала, де росіяни братимуть нове "м'ясо" для штурмів

Розвідка з'ясувала, де росіяни братимуть нове "м'ясо" для штурмів
Розвідка з'ясувала головний спосіб поповнення російської армії. Фото: eastnews.ua

Основним джерелом поповнення армії Російської Федерації стане регулярний набір за контрактом.

На початку повномасштабної війни проти Українои Кремль вербував ув'язнених на короткий термін, повідомило 31 січня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Розслідування російської служби ВВС показало, що з вересня 2023 року російські військові припинили набір ув'язнених за короткостроковими контрактами. Ув'язненим наразі пропонуються стандартизовані (довгострокові) контракти на військову службу, які передбачають згоду на службу в армії як мінімум до припинення дії наказу про часткову мобілізацію у вересні 2022 року", - йдеться у звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли всидіти на двох стільцях - Джонсон про вину НАТО перед Україною

Короткострокові контракти з ув'язненими викликали деяку громадську полеміку в РФ. Особливо з приводу повторних злочинів ув'язнених, які повернулися з війни. А також щодо короткої служби ув'язнених порівняно з мобілізованими на невизначений термін резервістами.

"Імовірно, що короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на проблеми з набором до армії на початку війни. У 2023 році російська держава, швидше за все, звернулася до регулярного набору за контрактом як до основного джерела нових військових кадрів", - зазначають у британському відомстві.

Російські окупанти на Донеччині масово дезертирують, голодують, потребують елементарних речей. Командування не дає їм не те, що відпусток - навіть не відпускає з позицій.

Тому мобілізовані росіяни просто розбігаються, поскаржився матері російський окупант у розмові, перехоплення якої опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка з'ясувала, де росіяни братимуть нове "м'ясо" для штурмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі