пʼятниця, 07 травня 2021 14:10

Розробники вакцини Pfizer передбачили, коли завершиться пандемія

Розробники вакцини Pfizer передбачили, коли завершиться пандемія
Засновники BioNTech Озлем Тюречі і Угур Сахін / Twitter Угур Сахін

Виробники вакцин Pfizer прогнозують кінець пандемії в середині 2022 року.

Засновники німецької лабораторії BioNTech, відповідальної за одну з основних вакцин проти Covid-19, вважають, що пандемія може тривати ще приблизно рік. Потім, як вони очікують, країни досягнуть високого рівня вакцинації та колективного імунітету. Про це пише Euro Weekly News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерів кличуть на вакцинацію в оригінальний спосіб

"До середини 2022 року навіть у регіонах із високою щільністю населення, наприклад, в Індії, буде високий рівень вакцинації та колективний імунітет. Ми маємо забезпечити дійсно високий рівень вакцинації у світі, інакше ніхто не буде в безпеці. Пандемія не закінчиться, поки в усьому світі не буде колективного імунітету", - сказав виконавчий директор BioNTech Угур Сахін.

За його словами, наступні 12 місяців дедалі більше країн доб'ються необхідного колективного захисту завдяки поширенню вакцин. ЄС і США вже починають контролювати пандемію завдяки вакцинації та постійним заходам карантину й соціальної дистанції.

Проте він також попередив, що кількість захворювань різко зростає в таких місцях, як-от Індія, де значно менше вакцинованих, а через велику бідність і щільність населення важче дотримуватися самоізоляції.

Сахін, фірма якого співпрацювала з американською компанією Pfizer для виробництва вакцини проти коронавірусу, пояснив: що його компанія розширює свій виробничий альянс, щоб виробляти більше доз для допомоги таким країнам, як Індія, де захворюваність різко зросла.

Водночас проводять випробування першої таблетки, спеціально розробленої для лікування коронавірусу. Зараз таку випробовують у компанії Pfizer у США й на базі європейських виробників ліків у Бельгії. Якщо випробування матимуть успіх, можливо, що домашні ліки від Covid-19 стануть доступними пізніше цього року.

Зараз ви читаєте новину «Розробники вакцини Pfizer передбачили, коли завершиться пандемія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі