понеділок, 15 січня 2018 12:02

Росію чекає неминучий розпад - політолог

Росію чекає неминучий розпад - політолог
Політолог, вважає, що найближчим часом розпад РФ малоймовірний. Фото: ru.sputnik-news.ee

Дмитро Орєшкін, російський політолог, вважає, що найближчим часом розпад РФ малоймовірний. Але в перспективі найближчого покоління, тобто 25 років - майже неминучий.

Політолог запевняє, що наслідки розпаду Росії для світу можуть бути набагато небезпечнішими, ніж були наслідки розвалу Радянського Союзу, передає "Главред".

А система гіперцентралізації, яку будує Володимир Путін, має на увазі відставання розвитку територій, і "рано чи пізно ці території почнуть проявляти своє невдоволення".

"Якими можуть бути наслідки. Я думаю, що набагато небезпечнішими, ніж були наслідки розвалу Радянського Союзу. При розвалі СРСР всім було зрозуміло, що так далі жити не можна. Всім, зокрема й партійній еліті. Тому що будь-який секретар обкому розумів, що його якість життя, мабуть, навіть гірша, ніж у американського роботяги біля конвеєра. Бо у того-то хоч є свій котедж (або будинок), гараж, дві машини. І цей роботяга може подорожувати по всьому світу, відчуваючи себе успішним громадянином", - наголосив аналітик.

І додав: "А у секретаря обкому - чорна "Волга", квартира в будинку з жовтої цегли і пижикова шапка - і все. Але при цьому він ще "ходить у мокрих штанях", бо в будь-який момент його можуть або зняти з посади або посадити. У нинішній ситуації значно багатше і краще, ніж в радянські часи. І є клас людей, наприклад, путінська номенклатура, яка думає, що так жити дуже навіть можна і правильно ... вони просто так, спокійно від влади не підуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко: Росія розпадеться і Третя світова війна закінчиться

Дмитро Орєшкін передбачає, що "вони будуть боротися всіма засобами, зокрема збройними". Тому наступний цикл територіального стиснення Росії супроводжуватиметься війнами між різними елітними групами, які хотіли б перехопити контроль і владу з ослаблих рук центру.

"Що це будуть за групи - кадировци або чекісти, або ФСО, або якісь ще елітні команди, ми не знаємо. Я побоююся, що Радянський Союз розпався відносно мирно, а наступний цикл буде набагато небезпечнішим для Росії", - сказав він .

USA Today, одна з провідних газет США, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекає неминучий розпад - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі