пʼятниця, 11 лютого 2022 11:32

Росія заявила про скасування часткової блокади Чорного та Азовського морів - ЗМІ

Росія заявила про скасування  часткової блокади Чорного та Азовського морів - ЗМІ
Росія повідомила про скасування блокади Чорного та Азовського морів. Фото: facebook com pressjfo news

Україна підтвердила інформацію від Російської Федерації про скасування часткової блокади Чорного та Азовського морів.

Про це інформує пресцентр Державної прикордонної служби України (ДПСУ), пише "РБК-Україна".

На запитання про те, чи очікується скасування Росією перекриття районів Чорного та Азовського морів, у ДПСУ відповіли: "Так. Маємо підтвердження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюємо далі без паніки - реакція ринку на часткову "морську блокаду" портів

Водночас речниця регіонального управління Морської охорони ДПСУ Наталя Гуменюк заявила, що РФ скасувала блокаду частини акваторії лише Азовського моря. Інформації щодо скасування блокади Чорного моря у ДПСУ немає, пише "Українська правда".

"У нас на цей час є інформація від Держгідрографії України про те, що район попередньо закритий для навчань Російською Федерацією у південній частині Азовського моря не буде закритий. Іншої інформації у нас немає", - сказала Гуменюк.

9 лютого ЗМІ повідомили, що Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря нібито під виглядом навчань. Оголошені маневри мають відбутися з 13 до 19 лютого. РФ планувала перекрити можливість відбуття з портів у Бердянську й Маріуполі суден до Чорного моря.

МЗС України висловило рішучий протест Росії через "морську блокаду". Там заявили, що це безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила про скасування часткової блокади Чорного та Азовського морів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі