середа, 06 липня 2022 21:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заробила $24 млрд на торгівлі з Індією та Китаєм

Росія заробила $24 млрд на торгівлі з Індією та Китаєм
Росія збільшила продаж енергоносіїв до Індії та Китая. Фото: eastnews.ua

За три місяці після повномасштабного нападу на Україну Росія отримала $24 млрд від продажу енергоносіїв у Китай та Індію.

КНР за російську нафту, газ та вугілля заплатила $18,9 млрд до кінця травня. Це удвічі більше, ніж Пекін платив за російську енергетику минулого року, повідомляє Bloomberg

Індія заплатила $5,1 млрд за той самий період. Це у п'ять разів більше, ніж торік.

Росія таким чином збільшила експорт енергоресурсів до Індії та Китаю на $13 млрд.

"Китай вже купує практично все, що Росія може експортувати через трубопроводи та тихоокеанські порти", – сказав провідний аналітик Центру досліджень енергетики та чистого повітря Лаурі Міллівірт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецькі компанії допомагають російській нафті обходити санкції – Кулеба

Індія була основним покупцем вантажів з Атлантики, які Європі більше не потрібні.

Росія заманює покупців знижками. Тому навряд це все швидко закінчиться.

Китай та Індія все ще поступаються Європі за загальним обсягом продажів цього року. Закупівлі в Європі скорочуватимуться, бо набуде чинності вугільне та нафтове ембарго.

Китай є найбільшим у світі імпортером енергії. Він має спеціальні трубопроводи для сибірської нафти та газу.

Казахстан готовий допомогти стабілізувати світові ринки газу та нафти. Країна віддана розвитку стійких зв'язків з Євросоюзом. ЄС є найбільшим торговим партнером Казахстану.

Нещодавно між Росією та Казахстаном виникли розбіжності через війну в Україні. Зокрема, казахський президент Касим-Жомарт Токаєв заявив, що навряд чи визнає незалежність так званих ДНР та ЛНР.

Водночас Україна закликала держави Каспійського регіону докласти максимальних зусиль, аби змусити РФ дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов'язань і припинити ракетні удари з цього регіону.

Зараз ви читаєте новину «Росія заробила $24 млрд на торгівлі з Індією та Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі