вівторок, 15 березня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вчергове зганьбилася розповідями про "здобутки" окупантів

Пропаганда приписала російському полковнику Володимиру Полякову брехливі "здобутки". Під командуванням Полякова зенітна ракетна бригада в перші дні війни нібито знищила п'ять українських літаків Су-24 та 25 безпілотників, у тому числі 12 "Байрактарів".

Ці дані не підтвердили навіть окупанти, повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Автор: t.me/CenterCounteringDisinformation
  Російські пропагандисти використовують фото збитого "Байрактара" 2020 року
Російські пропагандисти використовують фото збитого "Байрактара" 2020 року

"Фантастів РФ не збентежило, що навіть за перебільшеними даними російського генштабу міністерства оборони, вся залучена авіація та ППО ВКС Росії завдала військам України значно менших втрат", - ідеться в повідомленні.

Дали маху пропагандисти й зі "збитим" "Байрактаром". Намагаючись "підтвердити" дані про збиття безпілотника в Україні, вони використали зображення "Байрактара", збитого ще 2020 року в Азербайджані.

"До речі, російські пропагандисти особливо цікавляться безпілотниками Bayraktar. А коли фактажу не вистачає, то не гидують відвертими фейками", - наголосили в Центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гарахін синій, Золотський - синій, командир синій" - шокований окупант розповів, як не просихають колеги

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія вчергове зганьбилася розповідями про "здобутки" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі