вівторок, 10 квітня 2018 09:54

Росія пригрозила США "найтяжчими наслідками"

Росія пригрозила США "найтяжчими наслідками"
Від хімічної атаки в оточеному урядовими військами місті Дума могли постраждати понад 1000 людей. Фото: nahnews.org

На США чекають важкі наслідки у випадку застосування сили в Сирії у відповідь на хімічну атаку в східній Гуті.

Про це заявив російський постпред при ООН Василь Небензя на засіданні Ради Безпеки, передають "РИА.Новости".

"Через відповідні канали ми вже доводили до американської сторони, що силові дії під хибними приводами проти Сирії, де на прохання законного уряду цієї країни перебувають російські військовослужбовці, може привести до найтяжчих наслідків", - сказав Небензя.

Він звинуватив США, Велику Британію і Францію у веденні "конфронтаційної лінії щодо Москви" і закликав західних політиків "зменшити яструбину риторику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США жорстко "пройшлися" по Росії на Радбезі ООН

7 квітня повідомили про чергову атаку на східну Гуту, під час якої було використано токсичний газ. Бочкова бомба, яка містила зарин, ймовірно, була скинута з вертольота.

У той же день у Держдепі США заявили, що Росія, яка воює на боці сирійського уряду, має нести відповідальність за використання смертоносних хімікатів. У Міноборони РФ стверджують, що повідомлення про застосування сирійською армією проти бойовиків у Думі бомби з хлором не відповідають дійсності.

9 квітня президент США Дональд Трамп заявив, що рішення щодо відповіді США на події у Сирії буде ухвалено протягом наступних 24-48 годин.

Зараз ви читаєте новину «Росія пригрозила США "найтяжчими наслідками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі