субота, 19 жовтня 2024 05:09

Росія витратила майже €100 млн.на вибори в Молдові

Росія витратила майже €100 млн.на вибори в Молдові
Молдова застерегла членів ЄС від Росії. Фото: Freepik

Росія витратила майже €100 млн. на те. щоб зірвати президентські вибори у Молдові, а також референдум щодо вступу країни до ЄС.

Про це заявила віцепремʼєр-міністерка Молдови Крістіна Герасимова в інтервʼю Bloomberg.

"Нашим партнерам має бути зрозуміло одне – ми є полігоном для випробування нових методів, і все, що спрацює в Молдові, буде використовуватися і в інших країнах", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крапка чи багатокрапка? Чого очікувати Україні після візиту Байдена до Німеччини

Каже, пріоритетом Росії є запобігання членству Молдови в ЄС шляхом поширення наративу про те, що євроінтеграція рівнозначна вибору війни. Прокремлівський уряд у Молдові розглядається в Москві як важіль впливу у війні проти України.

Кремль "категорично відкидає" звинувачення у втручанні у виборчий процес в Молдові, заявив у понеділок прессекретар Дмитро Пєсков.

Російський диктатор Володимир Путін сам "підштовхнув" до євроінтеграції Україну та інші країни. Із 2022 року межі Євросоюзу почали розширюватися, наприкінці червня Україна офіційно розпочала переговори про вступ до ЄС разом із Молдовою. Окрім того, цього року про початок переговорів домовилися Боснія та Герцеговина. А також ще п'ять країн на Західних Балканах.

Зараз ви читаєте новину «Росія витратила майже €100 млн.на вибори в Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі