субота, 13 квітня 2019 13:22

Російський вітрильник "Сєдов" з кримськими курсантами не пустили до Польщі

Російський вітрильник "Сєдов" з кримськими курсантами не пустили до Польщі
Польща відмовилася пускати на територію своїх вод російський вітрильник "Сєдов" з кримськими курсантами. Фото: Remb

Польща не пустила російський вітрильник "Сєдов" на територію своїх вод.

Судну заборонили вхід, адже на його борту знаходилися курсанти Керченського державного морського технологічного університету з окупованого Криму. Про це повідомляє прес-секретар МЗС Польщі Ева Сувара.

Вона зазначила, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прийняв "негативне рішення" щодо вітрильника. За словами Сувари, у курсантів КДМТУ "російські, а не українські паспорти, а Польща, як і більшість країн Заходу, не визнає анексії Криму і з цієї причини наклала санкції на Росію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Вірменії не зміг відповісти на питання "чий Крим?"

Речниця наголосила, що вхід "Сєдова" в польські територіальні води суперечив би політиці поваги територіальної цілісності України і невизнання анексії Криму.

Раніше, Естонія заборонили російському навчальному вітрильному судну "Сєдов" увійти в свої води. Причиною заборони також стали курсанти КДМТУ, які знаходилися на борту судна. В Росії такі дії назвали "черговим недружнім і провокаційним кроком з боку естонської влади".

Зараз ви читаєте новину «Російський вітрильник "Сєдов" з кримськими курсантами не пустили до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі