вівторок, 08 листопада 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський імпорт стрімко обвалився – Financial Times

Російський імпорт стрімко обвалився – Financial Times
Імпорт з РФ обвалився майже на чверть через санкції. Фото: eastnews.ua

Санкції, запроваджені колективним Заходом у відповідь на повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну, призвели до скорочення російського імпорту майже на чверть.

Імпорт із РФ впав на 24%, пише Financial Times із посиланням на дані німецького аналітичного центру. Водночас Китай замінив ЄС як головного торгового партнера Росії.

"У червні, липні та серпні імпорт товарів до РФ був на 24% нижчим у річному обчисленні. Це відповідає щомісячному дефіциту імпорту у розмірі $4,5 млрд", – свідчать дані Кільського інституту світової економіки.

Експорту Китаю недостатньо, щоб компенсувати падіння торгівлі Росії з ЄС. Це робить ще важчими спроби РФ замінити імпорт із Європи, який скорочується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці

"Санкції, запроваджені західним альянсом, потужно б'ють по російській економіці і помітно обмежують споживчі можливості населення", – зазначив керівник Kiel Trade Indicator Вінсент Стамер.

Імпорт російських товарів у жовтні скоротився на 2,6% або на 0,4% у річному обчисленні відповідно. Вантажі, вивантажені в російському порту Санкт-Петербург, який був найбільшим контейнерним портом Росії, у жовтні становили менше 10% обсягів попереднього року.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «Російський імпорт стрімко обвалився – Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі