четвер, 15 березня 2018 15:26

"Росії варто відійти й стулити пельку" - міністр оборони Британії

"Росії варто відійти й стулити пельку" - міністр оборони Британії
Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон порадив Росії "стулити пельку"

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон різко висловився про поведінку Росії після отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Вільямсона розгнівила обіцянка російського міністра МЗС Сергія Лаврова депортувати британських дипломатів, повідомляє Sky News.

За спробою убивства Скрипаля однозначно стоїть Росія, вважає Вільямсон.

"Дії Росії в Солсбері абсолютно обурливі і неприпустимі. Ми прийняли відповідні заходи, і, відверто, Росія повинна відійти і стулити пельку", - заявив він.

Вільямсон також попередив, що Британія готова дати відповідь на подальші дії Кремля. Намагатися передбачити дії Росії не варто, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто міг виготовити газ, яким отруїли Скрипаля

15 березня голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ депортує британських дипломатів. Це стане відповіддю на депортацію 23 російських дипломатів із Британії. Ні точної кількості представників дипвідомств, ні терміну депортації Лавров не озвучив.

Британські журналісти припустили, що справжньою мішенню отруєння могла стати донька Сергія Скрипаля, 33-річна Юлія. Вона має стосунки з сином однієї з високопоставлених співробітниць російських спецслужб. Пара нібито планувала відсвяткувати весілля. Але мати чоловіка була проти одруження з донькою "зрадника". Про це повідомляють з посиланням на племінницю Скрипаля.

Зараз ви читаєте новину «"Росії варто відійти й стулити пельку" - міністр оборони Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі