четвер, 15 березня 2018 13:21

Отруєння Скрипаля: британські журналісти висунули неочікувану версію

Отруєння Скрипаля: британські журналісти висунули неочікувану версію
33-річну Юлію та Сергія Скрипаля, 66 років, отруїли в британському Солсбері. Фото: Daily Mail

Британські журналісти припустили, що справжньою мішенню отруєння могла стати донька Сергія Скрипаля, 33-річна Юлія.

Вона має стосунки з сином однієї з високопоставлених співробітниць російських спецслужб, вважає Daily Mail.

Пара нібито планувала відсвяткувати весілля. Але мати чоловіка була проти одруження з донькою "зрадника". Через це між Юлією та майбутньою свекрухою розгорілася сварка. Про це розповідає Вікторія Скрипаль, племінниця Юлії.

"Мати - високопоставлена співробітниця однієї з структур. Юля для неї - дочка зрадника", - заявила жінка Telegram-каналу Mash.

За кілька тижнів до отруєння Сергію Скрипалю здалося, що за ним стежать, додає Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров проанонсував депортацію британських дипломатів

Британська поліція розшукує чоловіка та жінку, які можуть бути причетні до отруєння колишнього ГРУ-шника та його доньки. Пару, котра поводилася як закохані, зняли камери спостереження. Ці двоє людей негайно покинули Британію після інциденту.

Блондинка та темноволосий чоловік віком 35-40 років гуляли по провулку, який поєднує ресторан Zizzi, де Скрипаль з донькою обідали, і лавку, де їх згодом виявили. Деякий час були поруч із жертвами отруєння, припускають у Скотланд-Ярді.

Російська Федерація несе відповідальність за отруєння в Солсбері, вона не виконує Міжнародну конвенцію ООН про заборону використання хімічної зброї та порушує Статут ООН. Про це заявив представник Великої Британії в Раді безпеки ООН Джонатан Аллен під час екстреного засідання в зв'язку з отруєнням у Солсбері 14 березня.

Тоді ж посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що США вважають Росію винною в скоєнні злочину, що стосується використання хімічної зброї на території Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: британські журналісти висунули неочікувану версію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі