неділя, 05 травня 2019 14:42

Росіяни більше не зможуть користуватися месенджерами анонімно

Росіяни більше не зможуть користуватися месенджерами анонімно
Представники МТС, Білайн, Мегафон, Tele2 вже заявили, що готові виконувати нові вимоги. Фото: з відкритих джерел

З 5 травня в Росії діють нові правила ідентифікації у месенджерах за номером телефону. Відповідний документ наприкінці 2018 року підписав глава уряду РФ Дмитро Медведєв.

Відтепер сервіси мають перевіряти номери користувачів через операторів зв'язку протягом 20 хв. Якщо оператор не відповість вчасно або не знайде даних про користувача, він не зможе пройти перевірку, про це повідомляє "Дождь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада з росіянами бомбили сирійську провінцію Ідліб

Користувач зможе пройти ідентифікацію повторно, якщо змінить інформацію про себе або використовує інший номер.

Тим, хто не пройшли перевірку, месенджер зобов'язаний заборонити відправку повідомлень. Стільниковий оператор у свою чергу має вносити до своєї бази даних як інформацію про те, яким додатком користується абонент, так і унікальний код ідентифікації.

Представники МТС, Білайн, Мегафон, Tele2 вже заявили, що готові виконувати нові вимоги. Представники Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ізоляцію інтернету. Закон був прийнятий Держдумою 22 квітня. Він зобов'язує провайдерів встановити обладнання, яке дозволить Роскомнадзору управляти російським сегментом мережі в разі його ізоляції. Положення закону наберуть чинності з 1 листопада 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни більше не зможуть користуватися месенджерами анонімно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі