четвер, 29 квітня 2021 13:02

Росія та Китай поширюють фейки про західні Covid-вакцини - ЄС

Росія та Китай поширюють фейки про західні Covid-вакцини - ЄС
Росія і Китай розпускають фейки про західні вакцини від коронавірусу. Фото: ukrinform

Європейський Союз звинуватив Росію та Китай у проведенні цілеспрямованих кампаній із підриву довіри до західних вакцин від коронавірусу.

Про це йдеться у звіті Євросоюзу.

Повідомляють, що обидві країни активно просувають у світі вакцини власного виробництва. ЄС впевнений, що їхня "вакцинна дипломатія" супроводжується фейками та маніпуляціями. Для цього Китай та Росія використовують соцмережі та державні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Аргентини захворів на коронавірус після щеплення російською вакциною

У Росії ставили під сумнів процедури та політичну неупередженість Європейського агентства з лікарських засобів, яке реєструє препарати від коронавірусу.

Росія також звинувачувала Україну в "геноциді" через відмову купувати вакцину російського виробництва. РФ критикувала Грузію після того, як країна відмовилась прищеплювати громадян "Спутником V". Також у Кремлі хвалили уряд Білорусі за боротьбу з коронавірусом та співпрацю з Москвою.

Водночас Китай намагається представити свої вакцини як "глобальне суспільне благо" і запевняє, що вони доступніші та стабільніші в поставках. Натомість західні вакцини там звинувачують у політизації процесу та створенні "вакцинного розриву".

У Словаччині перевіряли російську вакцину від коронавірусу "Спутник V" і знайшли чужорідні клітини, яких не має бути в препараті.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Китай поширюють фейки про західні Covid-вакцини - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі