середа, 29 вересня 2021 20:05

Росія пригрозила Google блокуванням YouTube

Росія пригрозила Google блокуванням YouTube
Роскомнадзор пригрозив YouTube блокуванням через вилучення каналів RT. Фото: zikua

Роскомнадзор звернувся до Google з вимогою розблокувати youtube-канали Russia Today.

В іншому випадку відеохостингу погрожують блокування. Про це інформує Интерфакс.

Російське відомство направило керівництву компанії Google лист "з вимогою в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part", що належать російському ЗМІ Russia Today".

Роскомнадзор наголошує, що дії адміністрації Google порушують "ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї і є актом цензури щодо російських ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збували через Telegram-канал: затримали групу наркоділків

У відомстві пригрозили, що за російськими законами інтернет-ресурс можуть покарати "повним або частковим" обмеженням доступу, а також штрафом від 1 до 3 млн рублів.

Роскомнадзор також поскаржився, що адміністрація YouTube нібито регулярно вдається до цензури розміщеного в акаунтах російських ЗМІ контенту під формальними приводами. Зокрема, відеохостинг неодноразово накладав обмеження на офіційні акаунти і матеріали російського видання Russia Today.

"Якщо наші контрольні органи дійдуть висновку, що це дійсно порушення нашого законодавства, то звичайно ж не можна і не слід виключати можливість вжиття заходів щодо примусу цієї платформи до виконання наших законів", - заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Прессекретар переконаний, що в діях YouTube безумовно, є ознаки того, що порушені закони РФ і допустив блокування сервісу в Росії.

28 вересня YouTube заблокував без права на відновлення акаунти двох німецькомовних проектів російської пропагандистської RT, RT DE і Der Fehlende Part.

Зараз ви читаєте новину «Росія пригрозила Google блокуванням YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі