вівторок, 12 квітня 2022 20:41

Росія перекидає важке озброєння до кордону з Фінляндією - ЗМІ

Росія перекидає важке озброєння до кордону з Фінляндією - ЗМІ
Росія перекидає важку техніку до кордону з Фінляндією. Фото: Daily Mail

Російську важку техніку, зокрема ракетні системи, що рухається до кордону з Фінляндією, помітили через кілька годин після того, як РФ попередила північну країну-сусідку щодо вступу до НАТО.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

На відео, яке завантажили минулої ночі, видно, як два російські берегові ракетні комплекси рухаються дорогою на російському боці кордону, яка веде до столиці Фінляндії Гельсінкі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак РФ порушив повітряний простір Фінляндії

Видання зазначає, що ракетні комплекси є мобільним комплексом берегової оборони К-300П "Бастіон-П". Він призначений для ураження надводних кораблів до авіаносних бойових груп.

Розгортання військ РФ відбулося після того, як прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін оголосила, що очікує, що її уряд "завершить дискусію до середини літа" про те, чи слід країні подавати заявку на членство в НАТО.

Недавно фінська дослідницька компанія провела опитування громадян, яке показало, що 84% фінів розглядають Росію як "серйозну воєнну загрозу". Це на 25% більше, ніж торік.

Речник Путіна Дмитро Пєсков розкритикував бажання двох північноєвропейських країн - Швеції і Фінляндії приєднатися до НАТО.

Через російське масштабне вторгнення в Україну Фінляндія та Швеція планують вступити до НАТО вже влітку, повідомила британська The Times з посиланням на американські джерела. Ця тема минулого тижня була предметом обговорення на зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу.

Це "великий стратегічний прорахунок" Росії, наводить газета слова джерела. Якщо ці плани реалізують, Фінляндія стане країною з найдовшим (понад 1300 км) спільним кордоном з Росією серед членів НАТО. І Фінляндія, і Швеція також мають протяжну берегову лінію та численні острови в Балтійському морі.

Обидві країни мають нейтральний статус. При цьому Швеція понад 200 років не вступала до військових союзів.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає важке озброєння до кордону з Фінляндією - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі