пʼятниця, 08 жовтня 2021 11:27

Росія може закрити свою місію при НАТО

Росія може закрити свою місію при НАТО
У Кремлі розглядають способи відповісти на рішення НАТО вислати російських дипломатів. Фото: Pexels

Росія може закрити свою місію при НАТО.

У Москві узгоджують відповідь на рішення Альянсу вислати вісім російських дипломатів, повідомила російська газета "Коммерсант" з посиланням на свої джерела.

Заходи узгоджують у міжвідомчому форматі. Уже ухвалили рішення, що вони торкнуться військової місії зв'язку НАТО в Москві.

Місія діє під егідою посольства Бельгії. Її працівники мають дипломатичний імунітет. На сайті НАТО вказали, що до місії входять 13 осіб. ЗМІ називає цю інформацію застарілою. Зараз штат місії як мінімум удвічі менший.

Невідомо, чи стосуватимуться обмеження Інформаційного бюро НАТО в Москві.

Співрозмовники не виключають, що Росія ініціює закриття місії при НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова відреагувала на висилку російських дипломатів при НАТО

"Якщо Альянс не прийде до тями, справа цілком може дійти до згортання нашого постійного представництва там", - сказав один зі співрозмовників.

НАТО вишле вісім працівників російської місії при Альянсі в Брюсселі через ворожу діяльність Москви. У заяві йдеться, що НАТО відкликає акредитацію восьми членів російського представництва, "які є неоголошеними офіцерами російської розвідки".

Зараз ви читаєте новину «Росія може закрити свою місію при НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі