четвер, 21 липня 2022 17:02

Росія може випустити по Україні сучасні дефіцитні ракети

Росія може випустити по Україні сучасні дефіцитні ракети
В Астраханську область росіяни стягують ракети Х-47 "Кинжал". Фото: eastnews.ua

На аеродром 929-го Державного льотно-випробувального центру у Ахтубінську Астраханської області росіяни стягують ракети Х-47 "Кинжал".

Там розмістили не менше 30 ракет, повідомляє Стратком ЗСУ.

"Така концентрація ракет цього типу може говорити про те, що росіяни можуть їх використовувати для завдання ударів по деяких важливих об'єктах на території України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використала до 60% запасів ракет – розвідка

Усього на озброєнні російських воєнно-космічних сил є близько 40 Х-47.

"За весь період війни ці ракети використовувалися для удару по території України лише один раз. Якщо піде застосування, це буде показово наскільки їх ресурс стиснутий", - додають у Страткомі.

Росія прийняла на озброєння ці ракети 1 грудня 2017 року. Максимальна дальність ураження "Кинджалу" понад 2000 км, бойова частина важить 500 кг

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають три ворожі носії оперативно-тактичних ракет "Калібр". Водночас в Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати шість ворожих кораблів і катерів.

В оперативному командуванні "Південь" фіксують пересування корабельного складу противника в Чорному морі. Розглядають два варіанти дій окупанта. Перший – передислокація корабельного складу в місця, де їх не дістануть українські ракети. А також можлива підготовка до нового маневру в морі.

Зараз ви читаєте новину «Росія може випустити по Україні сучасні дефіцитні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі