середа, 23 червня 2021 08:22

Росія істерить щодо навчань НАТО

Росія істерить щодо навчань НАТО
Цього року у навчаннях Sea Breeze в Україні візьме участь рекордна кількість країн. Фото: armyinform

Посольство Росії в Вашингтоні закликало США і їх союзників по НАТО відмовитися від проведення спільно з Україною військових навчань у Чорному морі Sea Breeze-2021.

Вони заохочують мілітаристські настрої в Києві. Про це йдеться в заяві посольства в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО продовжить лоскотати нерви Росії

"Масштабність і явно агресивний характер навчань Sea Breeze ніяк не відповідають реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні. Підвищують ризики ненавмисних інцидентів. Заохочують мілітаристські настрої в Києві. Настійно закликаємо США і їх союзників відмовитися від відпрацювання військових дій на Чорному морі", — йдеться в повідомленні.

Держдепартамент США повідомив про те, що шостий флот американських ВМС візьме участь в навчаннях Sea Breeze-2021, які США проведе спільно з Україною в Чорному морі. Всього в навчаннях, які проходитисуть в акваторії Чорного моря, візьмуть участь військові підрозділи збройних сил з 32 країн світу. Учасниками навчань стануть 5 тис. військових. Зокрема, в Sea Breeze-2021 залучать 32 кораблі, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу.

Зараз ви читаєте новину «Росія істерить щодо навчань НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі