четвер, 19 січня 2023 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче притягти в Україну новітні танки "Армата" – британська розвідка оцінила ризики

Росія хоче притягти в Україну новітні танки "Армата" – британська розвідка оцінила ризики
Британська розвідка вважає, що залучення Росією на полі бою новітніх T-14 є ризиком для неї. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Росія, ймовірно, планує відправити невелику кількість своїх новітніх бойових танків Т-14 "Армата" в Україну.

Використовуватися вони можуть переважно у пропагандистських цілях. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 19 січня.

За даними розвідки країни, у грудні торік ці танки помічали на полігонах на півдні Росії, де, як вважається, розгортають сили перед відправленням на фронт.

Російські пропагандистські ресурси після того почали розповідати, що їх готуються застосувати у війні проти України, але невідомо, чи справді ці танки почали брати участь у бойових діях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це капець русні" – військовий аналітик про 100 танків Leopard 2 для ЗСУ

У британській розвідці вважають, що Росії насправді не вигідно починати застосовувати на полі бою свій новітній танк Т-14 "Aрмата".

Аналітики нагадали, що танк "Армата" росіяни розробляли 11 років. Але встановлені терміни неодноразово зривалися, заплановані обсяги врешті скоротили, надходила інформація про проблеми з виробництвом.

"Додатковий виклик для Росії – пристосувати логістичний ланцюжок для Т-14, тому що він більший і важчий, ніж інші російські танки. Якщо РФ залучить Т-14 на полі бою, це буде у першу чергу з метою пропагандою. Виготовлено їх, можливо, всього лиш кілька десятків. І командири навряд чи вважатимуть цю машину надійною, щоб покладатися на неї в бою", – зазначили в огляді.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 19 січня становлять понад 118 530 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 760 загарбників, повідомив український Генеральний штаб.

Ворог продовжує зазнавати втрат і в техніці. Від 24 лютого 2022 року не дорахувався, зокрема, понад 3 тис. танків.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче притягти в Україну новітні танки "Армата" – британська розвідка оцінила ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі