четвер, 24 жовтня 2024 08:36

РФ посилила ворожу активність проти Фінляндії

РФ посилила ворожу активність проти Фінляндії
Фінляндія стикається з підозрілими актами саботажу РФ. Фото: pixabay.com

Фінляндія стикається з підозрілими актами саботажу та дезорганізації РФ.

Москва здійснює масштабні операції впливу проти цієї країни та інших європейських держав, заявила міністерка внутрішніх справ Фінляндії Лулу Ранне, пише Reuters.

"НАТО і західні спецслужби, включно з фінськими, попереджають про зростання кількості ворожих дій з боку Росії в євроатлантичному регіоні - від регулярних кібератак до підпалів. Ми стикаємося зі збоями, саботажем, пошкодженнями та штучно створеною міграцією, що викликає загальну невпевненість і сплутаність між правдою і дезінформацією" - сказала вона журналістам.

Триває розслідування багатьох інцидентів. Водночас деякі з них можуть бути випадками вандалізму і не обов'язково пов'язані з діями іноземних держав, а викликані підвищеною увагою громадян до подібних випадків, додали у Службі безпеки та розвідки Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шість годин атакувала Київ дронами

"На основі інформації, отриманої від цивільної та військової розвідки, є чіткі ознаки, що вказують на РФ. Зараз саме Росія є головним учасником, який веде широкомасштабні операції впливу проти нас" - зазначила міністерка.

Ранне підкреслила, що такий зв'язок найбільш помітний у порушеннях GPS-зв'язку, які Фінляндія фіксувала в морських та повітряних пересуваннях.

Фінляндія та Швеція почнуть розповсюджувати серед своїх громадян оновлені та консолідовані рекомендації щодо підготовки до війни чи інших криз. Фінляндія запустить великий веб-сайт, що об'єднує інформацію про готовність до криз, яка була розкидана по різних відомствах.

Зараз ви читаєте новину «РФ посилила ворожу активність проти Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі