понеділок, 29 березня 2021 17:53

Режим Лукашенка виставив Тихановську терористкою перед усім світом

Режим Лукашенка виставив Тихановську терористкою перед усім світом
На Тихановську завели кримінальну справу в Білорусі. Фото: gazeta.ru

Лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську та ініціативу BYPOL Генеральна прокуратура Білорусі звинуватила в підготовці теракту та завела кримінальну справу.

Про це повідомив глава відомства Андрій Швед, пише БелТА.

"Щодо Тихановської та учасників ініціативи BYPOL порушено кримінальну справу за підготовку акту тероризму. Зазначені особи кілька днів тому намагалися зробити вибухи й підпали на території столиці та інших міст. Затриманий на місці злочину громадянин Малейчук уже дав свідчення про організаторів та учасників теракту", - прокоментував Швед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поруч із Польщею і Литвою: білоруси зафільмували колону важкої військової техніки

26 березня МВС Білорусі заявило про запобігання 2 терактів. Їх нібито готували за вказівкою ініціативи колишніх силовиків BYPOL.

За словами представників BYPOL, насправді члени ініціативи зірвали теракт, який планувала білоруська влада 25 березня.

Слідчий комітет Білорусі повідомив, що передав до Генпрокуратури документи на екстрадицію Тихановської у справі про організацію масових заворушень та підготовки захоплення адміністративних будівель. Представники опозиціонерки заявили, що вона ніколи не брала участь у розробці таких планів.

Комітет державної безпеки Білорусі має намір влаштувати теракт в одному з будинків органів внутрішніх справ на День волі 25 березня, звинувативши в ньому противників режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Режим Лукашенка виставив Тихановську терористкою перед усім світом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі