четвер, 26 грудня 2019 10:26

Путін звинуватив Польщу у розв'язанні Другої світової війни

Путін звинуватив Польщу у розв'язанні Другої світової війни
"Ні Радянський Союз, ні Росія ніколи не прагнули створювати загрози для інших країн", - Путін. Фото: antikor.com.ua

Президент Росії Володимир Путін висловився про роль Польщі в розв'язанні Другої світової війни. Це відбулося на розширеній колегії Міноборони і зустрічі з керівництвом Держдуми.

Про це повідомляє видання "Коммерсантъ".

"На адресу керівництва Польщі того часу з вуст президента Росії чулася добірна лайка", - сказав кореспондент з місця подій.

На колегії міноборони Путін висловився і про резолюцію Європейського парламенту. Вона, на його думку, "ставить мало не на одну дошку Німеччину і Радянський Союз, натякаючи або навіть прямо кажучи про те, що Радянський Союз несе повну відповідальність за початок Другої світової війни".

"Радянський Союз був останньою країною в Європі, яка підписала пакт про ненапад з Німеччиною. Останньою! Всі інші провідні країни Європи це зробили до СРСР. Так, пакт Молотова-Ріббентропа був підписаний. І там був секретний так званий договір про розподіл сфер впливу. А чим займалися європейські країни до цього? Рівно тим же самим! Все зробили те ж саме! Починаючи з 1938 року, коли Гітлер пред'явив свої претензії на частину Чехословаччини, Велика Британія, Франція здали свого союзника, хоча у них був договір з Чехословаччиною про взаємодопомогу, і надали Гітлеру можливість захопити частину Чехословаччини", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через мовний закон: депутат "Слуги народу" пояснив напад Росії на Україну

Свої слова він підтверджував наявністю нібито "архівних документів", які дісталися СРСР після Другої світової війни.

"Але що зробили інші держави. Та ж сама Польща? Вона фактично вступила в змову з Гітлером! Це видно по архівних документах. Ще питання, були там якісь секретні додатки або не були, - це неважливо! Важливо, як вони діяли. Діяли точно в змові!", - продовжив Путін.

Далі в своєму монолозі він перейшов до "єврейського питання".

"Гітлер повідомив міністру закордонних справ, а потім послу Польщі в Німеччині, прямо сказав, що у нього є ідея вислати євреїв в Африку, в колонії. Уявляєте, 1938 рік, вислати євреїв з Європи в Африку. На вимирання, на знищення. На що посол Польщі йому відповів, а потім це записав у своєму доповідному папері міністру закордонних справ Польщі пану Беку: "Якщо він це зробить, ми поставимо йому чудовий пам'ятник у Варшаві", - сказав Путін і резюмував - "сволота, свиня антисемітська - по-іншому сказати не можна".

Також Путін запевнив, що ні Радянський Союз, ні Росія ніколи не прагнули створювати загрози для інших країн. І ще довго перераховував "досягнення" радянської та російської армії.

Бразильська студія Platinum Studio створила рекламу презервативів зі слоганом "Деякі люди нізащо не мали народитися". У головній ролі художники зобразили Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Путін звинуватив Польщу у розв'язанні Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі