середа, 18 січня 2023 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заявив про "нові територіальні реалії" – у США різко відповіли

Путін заявив про "нові територіальні реалії" – у США різко відповіли
Сполучені Штати Америки допомагають Україні боротися проти російського вторгнення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки вважають неприйнятними вимоги Росії до України враховувати "нові територіальні реалії".

Такі вимоги шкодять налагодженню мирного переговорного процесу. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі, передає Gazeta.ua.

"Російські вимоги до України визнати нові територіальні реалії є неприйнятними та не дозволяють налагодити переговорний процес", – сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він у відчаї" – президент Литви попередив про плани Путіна

Він наголосив, що США разом із союзниками забезпечують Україну всім необхідним, щоби вона добилася успіху в протистоянні російській агресії.

"Найшвидший шлях досягти стійкого завершення цієї війни, дійти до дипломатії, до переговорів – це посилити Україну на полі бою. Це саме те, що ми робимо", – додав держсекретар США.

На початку січня президент Росії Володимир Путін заявив президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, що Росія нібито відкрита до діалогу щодо України, але Києву треба враховувати "нові територіальні реалії".

На початку повномасштабного вторгнення в Україну Путін запевняв, що нібито немає на меті окуповувати Україну.

30 вересня 2022 року Путін публічно оголосив про анексію українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Заявив, що відтепер їхні мешканці – "громадяни РФ". До Кремля для "підписання "документів" прибули ставленики окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив про "нові територіальні реалії" – у США різко відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі