вівторок, 30 травня 2017 02:57

Путін "забув" про походження Анни Ярославни

Путін "забув" про походження Анни Ярославни
Президент Франції Емманюель Макрон і президент Росії Володимир Путін у Версалі під Парижем, Франція. Фото: Le Mondе

Президент Росії Володимир Путін назвав королеву Франції Анну, дочку князя Київського Ярослава Мудрого, "русской".

Він сказав про це після зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном у Версалі під Парижем. Там глави двох країн відкрили виставку до 300-річчя візиту російського царя Петра І до Франції, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон сказав, що думає про Росію та її ЗМІ

"Але не з поїздки царя Петра до Франції почалася історія російсько-французьких відносин, вона має набагато глибше коріння. Освічена французька публіка знає про "русскую" Анну, королеву Франції; молодша дочка нашого великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і внесла істотний внесок в розвиток Франції, будучи однією із засновниць як мінімум двох європейських династій – Бурбонів і Валуа, – одна з яких досі править в Іспанії", – сказав Путін.

Анна Ярославна, відома у світі як Анна Київська, дочка київського князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, вийшла заміж за Генріха I, короля Франції, і стала королевою.

Сталося це майже за сто років до заснування селища Москви близько 1147 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін "забув" про походження Анни Ярославни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі