середа, 25 липня 2018 22:32

Путін подарував Трампу м'яч з передавачем - ЗМІ

Путін подарував Трампу м'яч з передавачем - ЗМІ
М'яч Кубка світу має чіп для відслідковування тренувань. Фото: Twitter

Президент Росії Володимир Путін подарував президенту США Дональду Трампу футбольний м'яч з передавачем на зустрічі у Гельсінкі, Фінляндія.

Передавач є не шпигунським пристроєм, а рекламованою особливістю м'яча Adidas AG. Після такого подарунка Трамп отримав чимало застережень, повідомляє Bloomberg.

"Що ж, деякі з них лише наполовину жартівливі - про те, що сувенір з Кубка світу може прослуховуватися", - пише видання.

В Adidas повідомили, що під час виробництва м'яча мікросхема NFC розміщується всередині його. Мікросхема розташована під логотипом, що нагадує значок сигналу Wi-Fi. Таким чином прихильники можуть отримувати доступ до відеозаписів гравців та змагань, якщо наблизити мобільний пристрій до м'яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я ні в чому не поступився: Трамп зробив емоційну заяву

Ця функція є у м'ячі матчу Кубка світу - 2018. На сайті Adidas м'яч продається за $165.

На фотографіях з прес-конференції в Гельсінкі, під час якої Путін вручив м'яч Трампу, видно цей логотип із мікросхемою. Але на фото не помітно, чи могли цю мікросхему видалити та замінити на шпигунський пристрій. Або ж що цілий м'яч підробили спеціально для зустрічі двох лідерів.

"Процес перевірки безпеки, який проводиться для всіх подарунків, був проведений і щодо футбольного м'яча", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила про те, що під час зустрічі в Гельсінкі президент США Дональд Трамп і його російський колега Володимир Путін домовилися продовжити спільну роботу спеціалістів, які відповідають за національну безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Путін подарував Трампу м'яч з передавачем - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі