субота, 12 березня 2022 22:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може напасти на одну із країн НАТО – Боррель

Путін може напасти на одну із країн НАТО – Боррель
Іспанський політик, глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив серйозні побоювання, що глава держави, яка веде повномасштабну війну проти України, продовжить агресію. Фото: Getty Images

Президент Російської Федерації Володимир Путін може розширити воєнну діяльність та атакувати одну із країн НАТО. У ЄС є серйозні побоювання, що глава держави, який веде повномасштабну війну проти України, продовжить агресію.

Про це заявив іспанський політик, глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель в інтерв'ю СNN Turk.

"Ніхто не має виправдовувати Путіна. Тому що він може розширити свою воєнну діяльність. Це може бути агресія проти однієї з країн НАТО або якоїсь іншої країни", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойові дії вщухнуть через 1-1,5 місяці — Арестович

Політик наголосив: є серйозні побоювання, що Путін може продовжити агресію. Тому Європейський Союз повинен зараз обмежити можливості РФ атакувати у майбутньому, додав Боррель.

"Ми маємо ізолювати Росію від міжнародної спільноти. Маємо підтримувати Україну", - підкреслив він.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Путін може напасти на одну із країн НАТО – Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі